Pentru o experienţă mai bună, vă rugăm să schimbaţi browser-ul la CHROME, FIREFOX, OPERA sau Internet Explorer.

Detalii despre blog

Vrei să vinzi, repede, un teren sau o casă?

Cât te costă efectuarea cadastrului în regim de urgență?

Ai nevoie urgentă de bani și, pentru asta, vrei să vinzi un teren sau o casă, dar imobilul în cauză nu este cadastrat (fără cadastru nu poți vinde)? Poți apela la serviciile în regim de urgență, oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Potrivit „Ordinului privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonate, precum și a termenelor de eliberare a documentelor și datelor rezultate din furnizarea acestora”,  la cerere, ANCPI și instituțiile sale subordonate pot presta, în regim de urgență, serviciile de cadastru.

Prețul: de patru ori tariful normal

Solicitarea soluționării unei cereri în regim de urgență se poate face atât în momentul înregistrării acesteia, în registrul general de intrare, cât și ulterior (pe parcursul lucrării). Dar, indiferent când este formulată, aceasta presupune plata unui tarif suplimentar pe serviciu, al cărui cuantum este de 4 ori valoarea tarifului normal, dar nu mai mult de 5.000 de lei pe serviciu. Plata se face la casieria instituției prestatoare (ANCPI, OCPI), la momentul soluționării cererii, înainte de eliberarea documentelor.Potrivit actului normativ, soluționarea cererilor de înscriere în cartea funciară în regim de urgență nu poate deroga de la principiul priorității înscrierilor în cartea funciară, în cazul existenței unor cereri multiple cu privire la același imobil. În situația în care serviciul solicitat nu poate fi furnizat în regim de urgență, din cauza lipsei unor documente necesare soluționării cererii, termenul de soluționare în regim de urgență se prelungește cu numărul de zile în care cererea a ieșit din flux. Termenul de completare a cererii se calculează de la data emiterii referatului de completare în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și afișării acestuia pe pagina de internet a Agenției Naționale.

Top
-